CMS jNetPublish společnosti ET NETERA získal ocenění IT PRODUKT 2008

05. 02. 2008

Content Management System jNetPublish společnosti Et netera a.s., předního českého dodavatele e-business řešení, získal ocenění IT PRODUKT 2008 v kategorii „systémy pro správu obsahu“. Soutěž organizuje česká redakce časopisu Computerworld.
Cílem soutěže IT produkt 2008 je upozornit na takové produkty, které se odlišují svými vlastnostmi od konkurence. Odlišnost může spočívat ve funkcionalitě, ovládání, nižší ceně či celkové inovativnosti.

Proč jNetPublish?

Content Management Systém (CMS) jNetPublish ve verzi Lilith 3.3.11. získal ocenění IT produkt 2008 především díky specifickým vlastnostem, kterými se odlišuje od své konkurence:
  • Insite editace obsahu (vytvářet a upravovat obsah lze přímo na internetové stránce).
  • Správa celého životního cyklu obsahu (Od pořízení, přes správu, schvalování až po publikaci).
  • Oddělení editace od publikace (díky čemuž lze nezávisle upravovat formu a obsah).
  • Efektivní správa více projektů.
  • Rozšiřitelnost a přizpůsobitelnost.
  • Nezávislost na platformě.
CMS jNetPublish vyvinula společnost Et netera a může sloužit nejen jako řešení pro tvorbu a úpravu webových prezentací, ale i jako platforma pro vývoj různých webových aplikací (document management systémů, intranetů, extranetů či kontaktních center), provoz e-shopů apod. V současné době jsou na něm například provozovány webové prezentace společností Telefónica O2, Datart, Annonce, Knižní web, DVC (i-legalne.cz), Ahold a další.

Průběh a hodnocení

Svůj produkt mohly firmy přihlásit do konce listopadu loňského roku. Následně redakce časopisu Computerworld za pomocí nezávislých testerů ze zahraničních poboček, uživatelů, implementátorů i zákazníků vybrala produkty, které přinášejí největší hodnotu pro zákazníky. Tyto produkty byly posléze rozřazeny do následujících kategorií: Bezpečnostní řešení, Informační systémy, Komunikační produkty, On-line a související služby, Podnikový software, Systémy pro správu obsahu, Tisková řešení, Home (produkty pro domácí použití). Přihlašovaná verze produktu přitom nesměla být uvedena na tuzemský trh dříve než 15.8.2007 a s jeho prodejem se musí počítat i v roce 2008.

V průběhu letošního roku proběhnou ještě dvě kola, ze kterých vzejdou další nositelé titulu IT PRODUKT 2008 a na podzim proběhne finále, ve kterém bude vyhlášen vítěz z každé kategorie.