Et netera dále roste. V roce 2008 dosáhla obratu 103,5 milionu Kč.

08. 04. 2009

Společnost ET NETERA, přední český dodavatel e-business řešení, ukončila fiskální rok 2008/09 (březen 2008 – únor 2009) s celkovým obratem 103,5 milionu korun. Provozní zisk činí 15,5 milionu korun.
Výsledný obrat, 103,5 milionu Kč, znamená meziroční růst 17 %, přičemž opět vzrostl podíl vlastních služeb na úkor přeprodeje zboží. Vlastní služby tvořily 90 % celkového obratu. Zároveň mírně vzrostla i ziskovost. „Nedodáváme pouze technologické řešení, ale poskytujeme našim zákazníkům služby s vysokou přidanou hodnotou. A naši zákazníci toto velmi dobře chápou. Proto se nám daří růst stabilně, a přitom si udržovat vysokou kvalitu všeho, co dodáváme,“ řekl Martin Černohorský, výkonný ředitel společnosti Et netera a.s.

V roce 2008 získala Et netera několik nových klientů, jako např. Ticketpro či MZV, a rozjela i vlastní projekt – pracovní a HR portál www.spravnykrok.cz (viz Tisková zpráva – Správný krok), který zásadním způsobem mění zaběhnuté zvyky online HR trhu. Firmy zde totiž neplatí za inzerci, ale pouze za zájem konkrétního uživatele, jeho životopis.
Et netera dále v loňském roce získala několik ocenění. Prestižního Oskara internetového světa – International Business Awards za projekt Offlineblog (viz Tisková zpráva – Offlineblog) či cenu za nejlepší web v oblasti IT (viz Tisková zpráva – Nej web).

Na rok 2009 plánuje Et netera, navzdory složité hospodářské situaci, další růst, mezi 5 a 10 %. „Přesto, že mnoho firem pravděpodobně omezí v důsledku hospodářské krize své investice, nedomníváme se, že by tyto škrty zasáhly oblast e-businessu příliš výrazně. Zvýší se totiž tlak na efektivitu, což je zároveň směr, o který se snažíme s našimi klienty dlouhodobě,“ řekl dále Martin Černohorský.

„Loňský rok mohu po finanční stránce hodnotit velmi pozitivně, neboť se nám podařilo zvýšit provozní ziskovost a výrazně zlepšit sledované ukazatele produktivity práce. Z pohledu budoucí stability společnosti je pak klíčové zlepšení všech ukazatelů likvidity společnosti. V odhadech na letošní rok jsme velice opatrní, ale věříme, že se potvrdí naše postavení finančně silné a stabilní společnosti. Upřednostňujeme dlouhodobý pohled před krátkodobými zisky, což se nám vždy vyplácelo,“ řekl Martin Palička, finanční ředitel společnosti Et netera a.s.

Přínos pro zákazníka, ať již v oblasti zvýšení obratu, či naopak snížení nákladů, je hlavním cílem všech řešení, které Et netera svým zákazníkům nabízí. I z těchto důvodů bude Et netera dále v letošním roce rozvíjet oblast konzultací, pro který vyčlenila speciální tým expertů na jednotlivé klíčové oblasti spojené s e-businessem.