Et netera je třetím nejlepším zaměstnavatelem roku 2010 v ČR

16. 04. 2010, Autor: OČi

Společnost Et netera se i v době, kdy podmínky a blaho zaměstnanců nebývají u firem stěžejním zájmem, stala třetím nejlepším zaměstnavatelem roku 2010 v ČR v kategorii Malé a střední společnosti podle žebříčku studie Best Employers Česká republika 2010.

Ve čtvrtek 15. dubna 2010 proběhlo v Top Hotelu Praha slavnostní vyhlášení výsledků studie Nejlepší zaměstnavatelé České republiky (Best Employers Česká republika) zpracovávané každoročně mezinárodní poradenskou a outsourcingovou společností v oblasti řízení lidských zdrojů, Hewitt Associates. Cílem studie je pomocí analýzy motivovanosti zaměstnanců a míry souladu mezi jejich potřebami a personalistickými (tzv. HR) nástroji firem ukázat, co odlišuje nejlepší zaměstnavatele od těch ostatních.

Podle studie mají oceněné společnosti až o čtvrtinu více dobře motivovaných zaměstnanců, kteří přinášejí lepší obchodní výsledky, pozitivně o firmě hovoří před kolegy, rodinou a známými, chtějí pro firmu pracovat i v budoucnu a daleko lépe hodnotí své vrcholové manažery.

Do studie se mohou přihlásit společnosti, které mají alespoň 50 stálých zaměstnanců a na českém trhu působí minimálně dva roky. Tak jako v loňském roce byly i letos sestaveny dva žebříčky. Jeden pro kategorii Velké společnosti (Top5) a druhý pro kategorii Malé a střední společnosti (Top10).

Et netera obsadila v kategorii Malé a střední společnosti 3. místo. Za skvělým umístěním stojí mnoho faktorů. V první řadě firemní kultura, kde lidské hodnoty hrají důležitější roli než formální pravidla, dále nejrůznější zaměstnanecké benefity, výběr školení zčásti zajišťovaný samotnými zaměstnanci mezi sebou a spousta drobných, veselých, kulturně-společenských akcí.
„Nás především těší, že jsme uspěli u našich zaměstnanců. Tento úspěch ukazuje, že jsme v souladu mezi tím, co jako firma dlouhodobě budujeme, a tím, jak to lidé vnímají. Ať již jde o firemní kulturu, přínosy pro zákazníka či přímo podporu zaměstnanců,“ popisuje Martin Černohorský, výkonný ředitel společnosti Et netera a.s.

Více o soutěži Nejlepší zaměstnavatelé České republiky se dozvíte na www.BestEmployers.cz